Hogyan válasszunk nyelviskolát vagy nyelvtanárt?

Gondolom Önben is felmerült már ez a kérdés. Szerintem ott tanuljon, ahol jól érzi magát, ahol szimpatikusnak találja tanárát.
Így máris megvan az első sikerélmény: ” Itt jól érzem magam!”
Ehhez képest mellékes kérdés, hogy melyik nyelviskolában tanul.

A “Magántanárnál vagy nyelviskolában?” kérdésre is mindenki saját maga tudja a választ. Van, aki szívesebben tanul csoportban, mert a csoport húzza magával, érez egy bizonyos kényszert arra, hogy tanuljon. Van, aki úgy érzi, hogy a csoport előtt nem mer megszólalni, visszahúzza őt. Vagy gátolja a gyors haladásban.

Amikor egy nyelvet teljesen az elejéről kezd tanulni, érdemes csoportban tenni. Sokszor kell ugyanazt az elején elismételni, és ezt olcsóbban kapja meg egy csoportban. Amikor már tanult egy adagot, és kihagyott pár évet, de sok mindenre emlékszik, akkor pár órát érdemes külön eltölteni egy magántanárral, hogy a lyukakat a tudásában betömködje. Utána érdemes ismét tanfolyamot végezni csoportban.

A legfontosabb, hogy tanuljon, szánja rá az időt, ha eddig nem tette, legalább egy kicsit, bárhol, bármilyen módszerrel. Ekkor ugyanis halad. Mert ha hirtelen szüksége lesz nyelvtudásra, akkor jól jön, hogy az alapok megvannak.

Neményi András
angolul, németül, oroszul, olaszul és franciául beszél, a nyelviskola alapítója

Ui.: További hasznos infókhoz juthat a Nyelvmester blogon.